magda566 | e-blogi.pl
spamowy spam 2016-05-26

spam spamem, ale fajny


 


Podział szefów


Szefów dzielimy na 5 grup:


1. Pedałów.


2. Superpedałów.


3. Antypedałów.


4. Pedałów-magików.


5. Pedałów-pirotechników.


Dlaczego


Szef pedał mówi: „Ja Cię Kowalski wypierdolę…”


Szef superpedał mówi: „Ja Was wszystkich wypierdolę”.


Szef antypedał mówi: „Ja się Kowalski z Tobą pierdolić nie będę”


Szef pedał-magik mówi: „Ja Cię Kowalski tak wypierdolę, że ty nawet nie zauważysz kiedy”


Szef pedał-pirotechnik mówi: „Ja Cię Kowalski wypierdolę z hukiem”.


P.S.


Jest jeszcze Szef pedał-McGyver: „Ja Was Kowalski wypierdolę w kosmos gołymi rękami…”


 


 


 


 


szczawiany w źywności 2016-05-25

Szczawiany są to rozpuszczalne sole sodu i potasu a także nie rozpuszczalne sole szczawianu wapnia. Najwięcej szczawianów występuje w roślinach (szczególnie w ogonkach i dolnych liściach, najmniej w korzeniach). Oprócz spożycia kwasu szczawianowego w tej formie, jest on końcowym produktem metabolizmu kwasu askorbinowego (witaminy C) w organizmie. Największym źródłem kwasu szczawianowego w naszej diecie jest: szpinak, rabarbar, szczaw, kawa i herbata. W badaniach przeprowadzonych wśród osób na tradycyjnej diecie, dowiedziono, że 85% szczawianów w diecie kobiet i 80% w diecie mężczyzn pochodzi z kawy i herbaty a jedynie 15-20% z innych produktów. Spożycie Kwas szczawianowy spożywany jest w ilościach optymalnych (nie przekraczających 40-50 mg na dobę), nie ma żadnych zagrożeń zdrowotnych, jeżeli natomiast spożywany jest w nadmiarze (w dodatku przy obniżonym spożyciu wapnia i witaminy D), może dojść do zaburzeń przyswajania wapnia w przewodzie pokarmowym, co w konsekwencji prowadzi do zmniejszonej jego zawartości w kościach, zębach i innych tkankach organizmu. Ponadto, przy zbyt dużym spożyciu szczawianów może dojść do skutków ubocznych w postaci, m.in. kamicy nerkowej (odkładania szczawianów wapnia w nerkach). Kwas szczawianowy uznany jest za substancję anty-odżywczą. Nie jest to jednak wynik samej zawartości tego związku w produktach spożywczych, lecz jego stosunkowi molowemu do składników, z którymi tworzy nierozpuszczalne kompleksy (w tym przypadku chodzi o wapń). I tak, produkty, które zawierają kwas szczawianowy możemy podzielić na 3 grupy: Produkty, które zawierają dużo kwasu szczawiowego a mało wapnia (ponad 2-krotnie więcej wapnia od kwasu szczawiowego), są to: szpinak, szczaw, rabarbar, botwina, buraki, herbata, kawa, kakao Produkty, które zawierają dużo kwasu szczawiowego lecz zawartość wapnia jest prawie równoznaczna (stosunek 1:2), sa to: ziemniaki, owoce jagodowe, Produkty, które zawierają więcej wapnia od kwasu szczawiowego, są to: sałata, kapusta, kalafior, marchew Warto wiedzieć także, że zawartość kwasu szczawianowego obniża się wraz z procesem obróbki termicznej (podczas gotowania w wodzie redukcja może dojść nawet do 50%). Produkty z pierwszej grupy, jeżeli spożywane są samodzielnie, powinny być ograniczone. Można także spożywać je z dodatkowym wapniem (np. kawa + mleko, szpinak + tofu). Jeżeli nie są spożywane z dodatkowym wapniem, zaleca się spożywać produkty bogate w wapń w innych posiłkach, tak aby tego pierwiastka nie zabrakło w diecie. Tabela 1. Zawartość kwasu szczawiowego oraz jego stosunek molowy do wapnia w niektórych produktach. Produkt Zawartość kwasu szczawioweg


złote mleko 2016-05-23

Złote mleko pod takim tytułem jest przepis na zimne stopy i dłonie , tez na krzepliwość krwi  .


Wszystkie składniki w nim zawarte pomogą utrzymać Ciebie przy zdrowiu . 


Złote mleko .


-1 szklanka mleka


-1łyżeczka kurkumy


-na czubku łyżeczki: imbir ,


cynamon,


kardamon,


1łyżeczka masła sklarowanego


1łyżeczka miodu


-pić raz dziennie przy zbyt za gęstej krwi . Jeżeli INR spadnie poniżej 2,00


e-blogi.pl
  e-blogi.pl  [Załóż blog!] rssSubskrybuj blogi
[Zamknij reklamy]